|
Тема |
Много харесвам саламура [re: Sapiens] |
|
Автор |
Kиpo ( ) |
|
Публикувано | 29.04.10 11:28 |
|
|
Като бях малък, по ваканциите баби и прабаби, лека им пръст, готвеха често саламура,, с две уточнения:
Пилето бе малко(затова ползваха цяло) - специална възраст "пиле за саламура" - между 600 грама и едно кило(на око) с предпочитания към долната граница, често слагаха по две.
И второ: преди да започнат да го готвят, го опърляха за много кратко, при което, като следствие се получава един страхотен акромат, преминаващ в самата саламура.
Иначе в началото на май ще направя тая рецепта, като си ида за празниците на село
Тук бързам да уточня, че тоя вид супа ми бе любим и една от много малкото супи, които харесвам, заедно с постния боб на прабаба(уникален, летен тип супа, без запръжка, но неговата рецепта не мога да възстановя за жалост)
|
| |
|
|
|