|
Тема |
Re: Въпрос? [re: Djasta-Prasta] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 27.04.10 19:49 |
|
|
"Без да имам желание да обиждам или засягам. "
Ами, ти засягаш не защото имаш такова желание, а защото нямаш култура на общуването, а после се чудиш защо получаваш резки реакции...
Далеч съм от мисълта тепърва да те възпитавам, обаче ще ти кажа с какво ме дразниш (поне мене)...
Нямам нищо против вкусовите ти пристрастия, но пречи ли ти да споменеш, примерно, нещо от рода на "Според мене..." или "Аз бих направил еди какво си...", или "Мисля, че рецептата би спечелила, ако вместо еди какво си, сложиш еди какво си..."?
Всеки държи на авторството на рецептата си (ако е негова) и всеки има нещо точно определено, след като го е написал така.
А ти си навираш безцеремонно носа и започваш да заявяваш: "Това ня ма да стане , това ще се скапе, това ще се разложи и т.н. и т.н"., без да си пробвал рецептата изобщо.
Е, кой няма да се подразни от такова държание, според тебе?
Това - от една страна.
А от друга страна - заявяването на неверни неща с апломб и с чувството за "първа инстанция" не само дразни, а те прави и смешен.
Хващам се за последния ти "бисер":
"Запържването или печене (термичната обработка) се прави за да не пусне пяна в следствие разпада на кръвта и част от белтъчините, по времето на варене.".
В целия кулинарен свят, и любителски, и професионален, е известно, че запържването или запичането на парче месо или т.н. "запечатване", се прави с единствената цел да се образува пресечена коричка от коагулирал белтък и по този начин да се съхранят соковете на месото вътре в самото месо.
Като това се прави с единствената цел да остане месото сочно при по-нататъшното му готвене, независимо какво ще бъде то.
А съвсем не с цел "за да не пусне пяна в следствие разпада на кръвта и част от белтъчините, по времето на варене" и " да не се разнасят парцали от коаголирара кръв и билтъчини."
За мене подобни твърдения не са коректни и заблуждават тези клубари, които нямат достатъчно опит или са съвсем неопитни.
Хиляди пъти вече съм казвал, че трябва да имаме отговорност към това, което пишем, защото с това учим и възпитаваме хората с по-малко опит от нас.
Това е моето мнение, а ти си свободен да го вземеш предвид или не.
"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак..."Редактирано от Sapiens на 27.04.10 19:50.
|
| |
|
|
|