Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:15 19.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Въпрос? [re: Djasta-Prasta]
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано27.04.10 19:49  



"Без да имам желание да обиждам или засягам. "
Ами, ти засягаш не защото имаш такова желание, а защото нямаш култура на общуването, а после се чудиш защо получаваш резки реакции...
Далеч съм от мисълта тепърва да те възпитавам, обаче ще ти кажа с какво ме дразниш (поне мене)...
Нямам нищо против вкусовите ти пристрастия, но пречи ли ти да споменеш, примерно, нещо от рода на "Според мене..." или "Аз бих направил еди какво си...", или "Мисля, че рецептата би спечелила, ако вместо еди какво си, сложиш еди какво си..."?
Всеки държи на авторството на рецептата си (ако е негова) и всеки има нещо точно определено, след като го е написал така.
А ти си навираш безцеремонно носа и започваш да заявяваш: "Това ня ма да стане , това ще се скапе, това ще се разложи и т.н. и т.н"., без да си пробвал рецептата изобщо.
Е, кой няма да се подразни от такова държание, според тебе?
Това - от една страна.
А от друга страна - заявяването на неверни неща с апломб и с чувството за "първа инстанция" не само дразни, а те прави и смешен.
Хващам се за последния ти "бисер":
"Запържването или печене (термичната обработка) се прави за да не пусне пяна в следствие разпада на кръвта и част от белтъчините, по времето на варене.".
В целия кулинарен свят, и любителски, и професионален, е известно, че запържването или запичането на парче месо или т.н. "запечатване", се прави с единствената цел да се образува пресечена коричка от коагулирал белтък и по този начин да се съхранят соковете на месото вътре в самото месо.
Като това се прави с единствената цел да остане месото сочно при по-нататъшното му готвене, независимо какво ще бъде то.
А съвсем не с цел "за да не пусне пяна в следствие разпада на кръвта и част от белтъчините, по времето на варене" и " да не се разнасят парцали от коаголирара кръв и билтъчини."
За мене подобни твърдения не са коректни и заблуждават тези клубари, които нямат достатъчно опит или са съвсем неопитни.
Хиляди пъти вече съм казвал, че трябва да имаме отговорност към това, което пишем, защото с това учим и възпитаваме хората с по-малко опит от нас.

Това е моето мнение, а ти си свободен да го вземеш предвид или не.

"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак...

"

Редактирано от Sapiens на 27.04.10 19:50.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* ПИЛЕ САЛАМУРА Sapiens   26.04.10 21:03
. * Re: Въпрос? Djasta-Prasta   27.04.10 09:40
. * Re: Въпрос? PipilotaViktualija   27.04.10 12:47
. * Re: Въпрос? Djasta-Prasta   27.04.10 13:16
. * Re: Въпрос? PipilotaViktualija   27.04.10 13:22
. * Re: Въпрос? Djasta-Prasta   27.04.10 13:37
. * Re: Въпрос? Sapiens   27.04.10 14:56
. * Re: Въпрос? PipilotaViktualija   27.04.10 15:33
. * П.П. PipilotaViktualija   27.04.10 15:34
. * Re: Въпрос? Sapiens   27.04.10 15:50
. * Re: Въпрос? PipilotaViktualija   29.04.10 08:56
. * Re: Въпрос? Djasta-Prasta   27.04.10 16:17
. * Re: Въпрос? Sapiens   27.04.10 19:49
. * Re: Двете страни на един медал Djasta-Prasta   28.04.10 10:31
. * Re: Двете страни на един медал Sapiens   28.04.10 14:41
. * Много харесвам саламура Kиpo   29.04.10 11:28
. * Re: Много харесвам саламура Sapiens   29.04.10 15:54
. * Re: Много харесвам саламура Kиpo   30.04.10 13:34
. * Re: Много харесвам саламура PipilotaViktualija   30.04.10 13:42
. * таман ще излизам Kиpo   30.04.10 13:53
. * Re: таман ще излизам PipilotaViktualija   30.04.10 14:02
. * е, това е твое право Kиpo   30.04.10 14:04
. * Re: е, това е твое право PipilotaViktualija   30.04.10 14:09
. * Re: е, това е твое право Sapiens   30.04.10 14:32
. * Re: е, това е твое право PipilotaViktualija   30.04.10 14:36
. * Re: е, това е твое право Sapiens   30.04.10 15:15
. * Re: е, това е твое право PipilotaViktualija   30.04.10 15:19
. * Re: е, това е твое право Sapiens   30.04.10 15:24
. * Re: Много харесвам саламура Sapiens   30.04.10 14:00
. * Re: Много харесвам саламура PipilotaViktualija   30.04.10 14:49
. * Re: Много харесвам саламура Djasta-Prasta   30.04.10 14:53
. * Re: Много харесвам саламура PipilotaViktualija   30.04.10 14:56
. * Re: Много харесвам саламура Djasta-Prasta   30.04.10 15:56
. * Re: Много харесвам саламура PipilotaViktualija   30.04.10 16:18
. * Re: Много харесвам саламура Djasta-Prasta   30.04.10 16:22
. * Re: Много харесвам саламура PipilotaViktualija   30.04.10 16:39
. * Re: Много харесвам саламура Sapiens   30.04.10 15:17
. * Re: Говорим за БОБ Djasta-Prasta   30.04.10 15:58
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Capa_   07.05.10 12:58
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Sapiens   07.05.10 16:43
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Capa_   07.05.10 18:10
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Sapiens   07.05.10 22:13
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Capa_   08.05.10 09:57
. * Re: ПИЛЕ САЛАМУРА Sapiens   08.05.10 16:29
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.