|
Тема |
Re: Въпрос? [re: Sapiens] |
|
Автор |
Djasta-Prasta (Познат) |
|
Публикувано | 27.04.10 16:17 |
|
|
Просто не ми е по вкусът "саламурата" с чушките и доматите. Ако си забелязъл нямаме и в рибената чорба на Боби. Това бе моята вкусова констатация.
Без да имам желание да обиждам или засягам.
А това че добавих за месото че трябва да е изпържено добре или на скара или фурна опечено го добавих заради една некоректност в технологичното изпълнение на рецептата. Месото на пилето няма да омекне след задушаването това не е зеленчук или плод. В тоя случай колкото и да чакат хората да омекне месото няма да се получи.
Запържването или печене (термичната обработка) се прави за да не пусне пяна в следствие разпада на кръвта и част от белтъчините, по времето на варене. А като цяло на тази рецепта бульона трябва да е сравнително бистър, а не да се разнасят парцали от коаголирара кръв и билтъчини.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
|
| |
|
|
|