|
Тема |
Re: ПИЛЕ ФРИКАСЕ [re: Djasta-Prasta] |
|
Автор |
Milley () |
|
Публикувано | 27.04.10 11:47 |
|
|
Как правя аз пиле фрикасе?
Сварявам пилето /или бутчета напр./, нарязано на порции, в подсолена вода, където съм срязала на едро 1 глава лук, може и един морков /лука и моркова за аромат просто/. След като се свари пилешкото, го оставям да изстине. В друга тенджера слагам 5 лъжици брашно и с постоянно бъркане го запичам на котлона /подчертавам, че пека брашното, не го пържа/. След като леко се позапече, отмахвам от огъня и наливам малко олио и започвам да наливам от бульона, постоянно бъркам и внимавам да не стане на грашки /тук понякога ми се получават грашки и разбивам с миксера/. След като поразредя достатъчно, колкото да се получи не много гъст сос, оставям го да ври и разбърквам 2 жълтъка в кофичка /или може по-малко/ кисело мляко и добавям лимонов сок, както е написано по-горе. Сипвам млякото с разбитите жълтъци към соса, поизчаквам да заври, слагам месото, ври още 5 минути и слагам наситно нарязан или счукан чесън, най-накрая поръсвам и чер пипер. Преди сервирането нарязвам магданоз и поръсвам във всяка чиния.
С прясно мляко не става ли сос бешамел?
С тази рецепта правя и кюфтета фрикасе.
Научила съм я от един вестник, който си купувах, когато бях млада булка.
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.Редактирано от Milley на 27.04.10 11:50.
|
| |
|
|
|