|
Тема |
ПИЛЕ ФРИКАСЕ |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 26.04.10 21:16 |
|
|
ПИЛЕ ФРИКАСЕ
=============
ПРОДУКТИ:
2 големи пилешки филета, предварително сварени,
1 чаена чаша прясно мляко,
1 яйце,
5 с. л. брашно,
пилешки бульон,
100 г настърган кашкавал,
черен пипер,
сол,
100 г краве масло,
1 ч.л. разтворено във вода лимонтузу (няколко кристалчета, на върха на ножа, разтворени в малко количество вода). Но не и лимон, има голяма разлика в киселината на лимонтузуто и лимона.
ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се запържва в мазнината и се залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки.
След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се обезкостеното и накъсано на конци или нарязано на малки парченца бяло пилешко месо.
Подправя се с черен пипер, сол и лимонтузуто.
Фрикасето се сервира поръсено с настърган пармезан.
"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак..."
|
| |
|
|
|