Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 11.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Мразя мазни храни [re: Ф]
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано20.04.10 18:32  



Броколито е значително по-безвкусно от карфиола, но пък е малко по-полезно. Аз не обичам да го ползвам като отделна, самостоятелна гарнитура, а предпочитам да го използвам заедно с други зеленчуци в обща смес - букет, в супи, манджи и ястия, тип "китайски", с минимално като време, но интензивно термично въздействие, естествено, в уок...
Но споделям мнението ти, че масло и сол са достатъчните му подправки.
Е, за гастрономи и "една идея" хрян, прах от уасаби или, в краен случай, мъничко дижонска горчица, заради аромата.
Със сирена се комбинира значително по-успешно карфиолът.
И с друго съм съгласен с тебе - че и карфиолът, и броколито, възможно най- добре се обработват термично единствено на пара.
При варенето, независимо каква е температурата, цветчетата, като много нежни, се сварява много бързо, а стеблените им части се сваряват значително по-бавно.
Затова неопитните кулинари се ориентират по стъблата и така правят на каша цветчетата (розичките). Това не става при варенето на пара.
Едно мое приятно ядене, което не съм публикувал като отделна рецепта - В тенджера (предпочитам тефлонирана или керамична) половин глава карфиол на цветчета, стъблата отделно нарязани на равномерни парчета, цяла глава броколи, по същият начин, моркови и тиквички на къси едри жулиени, 60 г. масло, малко сол, малко бял пипер, вода 200 мл.
Вари се под капак на слаб огън - 120° около час, като се поглежда периодически да не изври съвсем водата и да не загори.
Целта е да остане минимално количество сок, но все пак да има.
Подарявам ти тази рецепта, мисля, че ще ти хареса, нищо, че изглежда простичка...

"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак..."

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Мразя мазни храни Archibald   19.04.10 05:38
. * Re: Мразя мазни храни martyr   19.04.10 11:46
. * Re: Мразя мазни храни Djasta-Prasta   19.04.10 13:25
. * Re: Мразя мазни храни Пaньo Дoнeв   19.04.10 13:33
. * Re: Мразя мазни храни Ф   19.04.10 18:17
. * Re: Мразя мазни храни MoPcKu   20.04.10 17:43
. * Re: Мразя мазни храни Sapiens   20.04.10 18:32
. * Re: Мразя мазни храни Ф   20.04.10 21:05
. * Re: Мразя мазни храни Sapiens   20.04.10 21:42
. * Re: Мразя мазни храни papyy   21.04.10 12:17
. * Re: Мразя мазни храни Sapiens   21.04.10 17:42
. * Re: Мразя мазни храни papyy   20.04.10 19:38
. * Re: Мразя мазни храни PipilotaViktualija   20.04.10 20:41
. * Re: Мразя мазни храни Ф   20.04.10 21:07
. * Понеже jamie   19.04.10 20:15
. * Re: Мразя мазни храни Archibald   20.04.10 05:19
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.