|
|
| Тема |
Re: Богата пролетна салата "Сапи" [re: Sapiens] |
|
| Автор |
Mишo Шaмapa (най-добрия) |
|
| Публикувано | 14.04.10 13:19 |
|
|
|
Ами защо, масово се използват панирани хапки, ростбифове, парчета на грил, сьомга...... И салатите са супер
Ествественое въпрос на личен вкус. И дали рецептата е за основно или салата, но все пак салата позволява безкрайни комбинации...
Аз обичам тази версия:
Айсберг глава
Рукола
Сушени домати
Патладжани на грил
Мариновани гърди от грил
Крутони
Кедрови ядки
Зелен лук
Краставица
Дресинг
сл течен мед
сл горчица (от рапица, не от хрян)
сокът от лайм или лимон
сл ябълков оцет
зехтин
сл с връх кисело мляко
Общо взето класика дотук. Прясно пилешко се маринова с лимон, чесън, зехтин, сол и пипер. Аз слагам и естрагон, но непробвалите да внимават.
Хвърлям на скара ако има или оребрения тиган да хване добър тен. крехко го нарязвам и го смесвам с останалите продукти. Доматите може да нарежете на дребно. кедровото семе запечете леко на тиган да се активират етерите.
Дресинга го направете в купичка и залейте върху зеленчуците. Доправете зехтина и оцета. Сервирайте и гарнирайте с грана падано или пармезан на ленти (с картофобелачката)
Хубавото нещо на салатите е, че няма философия, тънкоста е само в дресингите.
| |
| |
|
|
|