|
Тема |
Патладжани на скара |
|
Автор |
Turing () |
|
Публикувано | 27.03.10 19:44 |
|
|
Патладжани на скара
Три-четири средно големи патладжана
няколко скилидки чесън
връзка пресен чесън
връзка магданоз
пикантина
зехтин
а,и скара
Патладжанита се нарязват по дължина на тънки филии. Предварително ги обелвам. Нареждам ги в тендежерка и ги поръсвам с пикантина за зеленчуци и малко олио. Хубаво и внимателно ги разбърквам. Оставям за около час.
Загрявам скарата, отцеждам водата от патладжана и печа съсредоточено с бира в ръка.
Нарязвам на ситно стария и пресния чесън и магданоза. След като патладжаните са заприличали на пържоли ги вадя и редя в голяма купа. Ред патладжан ред зеленилка, полята с оцет, хубаво е да е хубав и зехтин на вкус. Оставят се да изстинат и ако имате воля и кураж да престоят няколко часа.
След като се сложат на масата никой нищо друго не поглежда. Ако по-някаква неимоверна случайност останат за другия ден, стават най-вкусното нещо на света.
Вървят и с бира, и с водка и с ракия.
Добър апетит и наздраве.
|
| |
|
|
|