Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:13 15.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Как запазвате? [re: bobiO8]
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано21.03.10 12:31  



Това, което казваш не противоречи на моето обяснение...
Добре изсушената пастърма съдържа остатъчна влага във вътрешността си, а не на повърхността. Повърхността на пастърмата винаги е силно пресушена и пресолена поради тази причина, просто няма как да не е, което е напълно логично.
Независимо колко сол се слага, (а се слага достатъчно, за да е вкусно), при изпаряване на влагата от месото винаги тази сол се концентрира, дори по повърхността на такива продукти често се виждат ситни кристалчета сол.
Така, че нямам спомен за вид плесен, която се храни със сол...
А данните, които дават т.н. "фабрични производители" ни най-малко не са критерий за каквото и да било, по простата причина, че се налага да отговарят на твърде сложни изисквания.
Например, всеки един производител се презастрахова, като поставя срок за годност с коефициент 1,5. Това означава, че няма да се вкара в беля, дори и да се консумира продукт с 50% над означения контролен срок.
Има и още няколко такива "пазещи задника" на производителя условия, които определят необходимостта от умишлено удължен срок за годност с К=1,5.
Така, че нещата съвсем не са толкова прости, колкото изглеждат...
Колкото до температурата, която фиксират за правилно съхранение, това пък направо си е пълна глупост, ако при това не се обяви подходящата влажност на околния въздух, особено за месни продукти...

"Ако искаш любов, вземи си куче..."

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Как запазвате? Asen38   20.03.10 00:35
. * Re: Как запазвате? Sapiens   20.03.10 11:57
. * Re: Как запазвате? Asen38   20.03.10 16:53
. * Re: Как запазвате? MoPcKu   20.03.10 20:30
. * Re: Как запазвате? Sapiens   20.03.10 21:32
. * Re: Как запазвате? bobiO8   20.03.10 22:22
. * Re: Как запазвате? Sapiens   20.03.10 22:32
. * Re: Как запазвате? bobiO8   20.03.10 22:52
. * Re: Как запазвате? MoPcKu   20.03.10 22:57
. * Re: Как запазвате? bobiO8   20.03.10 23:01
. * Re: Как запазвате? MoPcKu   20.03.10 23:07
. * Re: Как запазвате? Asen38   21.03.10 03:10
. * Re: Как запазвате? Sapiens   21.03.10 12:42
. * Re: Как запазвате? Sapiens   21.03.10 12:34
. * Re: Как запазвате? MoPcKu   21.03.10 14:57
. * Re: Как запазвате? Sapiens   21.03.10 12:31
. * Re: Как запазвате? Asen38   21.03.10 13:56
. * Re: Как запазвате? Sapiens   21.03.10 14:55
. * Re: Как запазвате? Asen38   21.03.10 21:16
. * Re: Как запазвате? AGLER   22.03.10 21:51
. * Re: Как запазвате? Sapiens   22.03.10 22:38
. * Re: Как запазвате? Asen38   22.03.10 23:47
. * Re: Как запазвате? AGLER   23.03.10 10:35
. * Re: Как запазвате? papyy   23.03.10 20:27
. * Re: papyy AGLER   23.03.10 21:09
. * Re: papyy papyy   24.03.10 15:09
. * Re: papyy MoPcKu   24.03.10 17:32
. * Re: Как запазвате? Иpeтo   23.03.10 13:24
. * Re: Как запазвате? Sapiens   23.03.10 17:10
. * Re: Как запазвате? MoPcKu   24.03.10 14:41
. * Re: Как запазвате? Sapiens   24.03.10 19:59
. * Re: Как запазвате? Иpeтo   24.03.10 18:51
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.