| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Как запазвате? [re: Sapiens] | 
                 |  
| Автор | 
bobiO8 (новак) | 
 |  
| Публикувано | 20.03.10 22:52 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Надявам се под добре изсушена пастърма, да не е такава, която ако ударим някого по главата да се получава цицина. [ namigam] В годната за консумиране, изсушена пастърма винаги има остатъчна влага и затова е по мека. Когато стане много твърда, просто я нарязвам на парчета и слагам при варенето на леща, боб или зеленчукови яхнии.
 Споделям личен опит,всяка година правя суджуци и пастърми.
 
 Обикновено производителите на фабрична пастърма дават следните срокове за съхранение.
 
 Температура на съхранение: от 0° до 5° С 
 Трайност: 90 дни
 
 Да станеш човек е изкуствоРедактирано от bobiO8 на 20.03.10 23:05. 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |