|
Тема |
Re: Любими ястия [re: ECLlPSE] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 17.03.10 14:59 |
|
|
То едва ли има участник в този клуб, който да не "обожава да яде"...
А ти явно не си в България, щом така фриволно ни съобщаваш за ]"Сьомга. Варена, печена, на скара....Просто няма как да объркаш приготвянето на сьомгата."
Хайде, да не ти развалям настроението (че и нашето...) като ти съобщя цената на сьомгата филе у нас... При всички случаи, не е за ежедневно хранене.
А към "Салата от настъргани моркови, ябълки и сурово цвекло с орехи и цедено кисело мляко, сол и тиквено масло" не ти ли се е приисквало да сложиш половин скилидка чесън?
А това "Тя си е вкусна сама по себе си, само със сол дори. Аз или я мариновам за 2 дена в сос Терияки и после я пльосвам на грилера, или я пека на скара/варя, след което я сервирам с различни сосове, любимият от които е: Загрява се 150мл. течна подсладена сметана на Президент, в която се разбърква до разтопяване 50гр. синьо сирене, след което само се добавя индийско орехче, черен пипер, сокът на 1/2 портокал и месото на същия изстискан портокал, без ципите. " определено изцеди всичките ми силички за съпротива на лакомията...
Просто нямам думи...
Все пак, защо не опиташ следното (идеята е подарък от мене за чудесната рецепта за сьомга...): "Голямо парче филе от червена сьомга осоляваш с 1 ч.л. стрита морска соли го оставяш завито във фолио за 12 ч. в хладилника. Измиваш, подсушаваш, намазваш леко със зехтин, поръсваш със стрити сушени зърна хвойна и печеш върху дъсчица от кедрово дърво за 15 мин. при температура 150 С° по средата на фурната."
Въпросът е как ще си намериш такава дъсчица, но и това е преодолимо, ако много го желаеш...
Това е една много отдавнашна моя рецепта, която, уви, не мога да правя често по разбираеми причини...
"Ако искаш любов, вземи си куче..."
|
| |
|
|
|