|
Тема |
Re: Любими ястия [re: вeceлyшka] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 12.03.10 23:37 |
|
|
Напълно съм съгласен, но аз говорех за МОЯТА рецепта за картофи соте...
Всичко останало е абсолютно правилно, благодаря ти за точната информация.
В моята рецепта умишлено не се достига до лекото запичане, даже съвсем съзнателно се избягва, защото тези картофи са предвидени да имат нежен и деликатен леко маслен вкус, да са фини и пухкави и са предназначени единствено за гарнитура. Независимо към какво ястие.
Все пак, сотирането е "бързо запържване в малко мазнина", а ако "бързо запържиш в малко мазнина" обикновени нарязани картофи, те просто ще си останат сурови...
В моята рецепта само се наричат така, а по технология процесът спира точно преди сотирането и е по-скоро задушаване, но и не съвсем, защото се варят без капак, до оставането им на мазнина...
Ако се продължи само още 5 мин. ще се стигне до сотиране, но отново няма да бъде точното сотиране, защото има предварителна обработка на продукта.
"Ако искаш любов, вземи си куче..."Редактирано от Sapiens на 12.03.10 23:48.
|
| |
|
|
|