|
Тема |
Re: Пържени филийки [re: Turing] |
|
Автор |
bobiO8 (новак) |
|
Публикувано | 12.03.10 21:10 |
|
|
Turing, сподели рецептата. Ето едни наистина божествени пържени филии. Остават меки и на другия ден.
Пържени филии /Джинджипапа /
Продукти:
100гр. брашно -3/4ч.ч.,4бр. яйца, сода за хляб – 3гр. /1/2ч.л./, прясно мляко 300мл. / 1 и 1/2ч.ч./,сол-3гр. /1/2ч.л./, твърд бял хляб – 1бр. или 20 бр. филийки за тостер. 250гр. краве масло, 100гр. пудра захар.
Приготвяне:
В дълбок съд се разбиват яйцата, прибавя се прясното мляко. Омесваме брашното, солта и содата за хляб и прибавяме млякото с разбитите яйца на тънка струя, като бъркаме постоянно. Оставяме сместа около 20мин. и след това потапяме филийките и изпържваме от двете страни до зачервяване в мазнината.Ръсим с пудра захар.
Ч.ч. - 200мл.
П.П. Аз не използвах за пържене краве масло, а олио - около 200мл.Не поръсих с пудра захар, а ги похапнахме с прясно сирене и мед. Е някои с кисело мляко и мед.
Филийките стават меки и много вкусни. Предпоследният път когато ги правих, останаха за другия ден,тъй като бях изпържил два хляба и бяха меки,въпреки че ги държах в хладилника
Да станеш човек е изкуство.
|
| |
|
|
|