|
Тема |
Re: Любими ястия [re: _Sheherezada_] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 12.03.10 16:21 |
|
|
За чесъна можеш да бъдеш сигурна, че поне ще се намръщя с отвращение...
За мене трудно може да се намери по-противен и тежък кулинарен аромат от мазнина, в която е пържен чесън...
За 5-10 сек. може, но над това време вече се проявява тежкия му аромат.
Същото е и при по-дългото съхраняване на чеснова майонеза, т.е., винаги когато има чесън с мазнина.
Счукан чесън със сол и разреден с оцет може да се съхранява значително по-дълго време.
Много хора, например, не знаят, че при престояването на чесъна, независимо в какъв вид е, на открит въздух, той става многократно по-ценен и полезен, заради едно особено окисляване на няколко от съставящите го растителни елемента.
Но това е "нож с две остриета" - може да става по-полезен, но ако се прекали с оставянето му на открит въздух, започва окисляване, което довежда до вид "гранясване" и въпросния тежък аромат.
"Ако искаш любов, вземи си куче..."
|
| |
|
|
|