|
Тема |
Re: Леко офф топик - дървени вилици [re: Cлapтибapтфacт] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 19.02.10 15:53 |
|
|
Ами... Може би трябва да обясниш за какво ти са точно "дървени вилици за хранене"... Защото звучи твърде загадъчно и не особено логично.
Хората отдавна са се ориентирали към метал, при това неръждаем или пластмаса, точно защото не ръждясва и защото могат да се ползват многократно, могат да се мият при висока температура и с различни дезинфекциращи препарати.
Дървените изделия не издържат на такъв тест, независимо от какво дърво са, че дори и от бамбук.
Точно по тези причини в кухните на ресторанти са забранени дървените дъски за обработка на продукти и дървените прибори за готвене - точно защото са порести, попиват сокове от продуктите в дълбочина и на практика е невъзможно да бъдат дезинфекцирани идеално...
Аз от години ползвам и дървени дъски, и дървени прибори за готвене и си ми е много кеф...
Но аз съм си в къщи и ще си правя каквото си искам.
Или, както се казва в едно стихче "Аз си знам какво да правя и ще правя аз какво'т си знам...".
Но не бих си и помислил да ползвам ДЪРВЕНИ вилици, освен ако не става въпрос за дръжките им. Бамбукови клечки за хранене - да, имам поне 7-8 вида, и за еднократно, и за многократно ползване. Но това, както казват, е "друга бира".
Според мене няма толкова твърдо и жилаво дърво, от което да могат да се направят зъби на вилица, които да издържат екстремните натоварвания, на които се налага да бъдат подлагани, че и да се мият и дезинфекцират по много пъти на ден с вряла вода и препарати.
Затова никак не е лошо да обясниш какво точно имаш предвид.
"Ако искаш любов, вземи си куче..."
|
| |
|
|
|