|
Тема |
Re: И ся кво... [re: Дokи] |
|
Автор |
AGLER () |
|
Публикувано | 09.02.10 11:27 |
|
|
Кво, кво?
Като че ли не знаеш кво!
Станаха фантастични.
Сега ще ти кажа как ги направих.
Първо - нямах време да ги чакам 4 часа да се мариноват, та постояха около час. След това увих всяко сърце в тънко парче бекон, ама го увих като бохча, защото бекона ми беше от бая голямо парче. Имах и един агнешки комплект в хладилника, та бахтисах и булото и увих половината в бекон половината в було. Послушах те за розмарина, макар да не съм му фен, но не сбърках.
За зеленчуковите шишове сложих пресни картофи като ги нарязах на еднакви кубчета, ама им добавих и патладжан и тиквички. Вместо на оребрен тиган метнах всичко на една огромна кръчмарска скара, от онези с кръглите ребра.
Лука също не го рязах на дребно а го нарязах на дебели филии по 1 сантиметър и го намятах и него на скарата.
От там нататък всичко както ти си го описал, само дето запеченият лук го сложих най отдолу в тавата и плюс доматеният сос /имах една бутилка на Barilla за спагети/ сипах и чаша мерло. Гъбите ги изпеках цели в тава с по малко масло във всяка /за диетичност/.
И понеже мраза когато си играя да готвя дълго да правя малки количества поканих и приятели на вечеря. Единият уж не ядеше карантия, та бях предвидил пържоли, но при вида на шишовете се оказа, че можел и карантия да яде!
Доки, ометохме всичко, а бяха 3 кг сърца за 6 човека.
С мерло с малко сира в него от по миналата година.
Добре, че виното при мен практически не може да се свърши!
Аааааааа, забравих да доуточня, тиквичките и патладжана станаха малко по меки отколкото трябва, та ако някой прави да ги наниже на отделни шишове от моркова и картофа и да ги сложи по късно в тавата.
|
| |
|
|
|