|
Тема |
Още две идеи. |
|
Автор |
Дokи (понякога GP) |
|
Публикувано | 08.02.10 15:05 |
|
|
Абе прави ми впечатлиние,че Сапи отива към сложните и многопластови,с много продукти и врътня ,рецепти,докато аз открих семплите.Ма то е щото трябва да пазя диета,че спрях цигарите,качих кила,те ми качиха кръвното и те така.Оказах се на диета-ма както вчера ми казаха:"Дай Боже всеки му такава диета!!"
Държа да кажа,че рецептите са на една дама,която безкрайно ценя като кулинар-с ник Лемурия.Обаче от оргинала почти нищо не остана,така че :
1.Салата(италианска??).Прави се от колкото вида домати намерите.Аз сложих-розов,обикновен,виолетов,чери и сушен в олио.Та-нарязват се на полумесеци,черито на половинки,сушените на кубчета,слагат се в купа,леко сол,олио от буркана на сухите и светло балсамико.Отгоре 4-5 листа пресен босилек на мноого ситно.Обръщаш 2-3 пъти и толкоз.В толяма чиния се прави розичка(по-нашироко)от тънки резани "Моцарела",вътре доматите,върху тях листче босилек и....В блендера 3-40мл.зехтин,скилидка чесън и 10-тина листа босилек-пасиране и в/у сиренето от тая зелена красота!!!???Бяло,зелено,червено?!!МММ,а и вкусно.Естествено в сосиерка оставих и от "песто"-то,който иска си сложи и в/у доматите.
2.Патешки сърца се измиват,цепят и почистват.За 4-5 часа се мариноват в сока от два лайма,настърганата им кора,2-3 щипки риган и ...розмарин!!След което се набучват на шиш(6броя от 1кг).Взех белени картофи от "Пикадили",че са еднакви на големина.На шиш-картоф,морков,картоф и т.н.Желателно е на едно "сърдечно",2-3 зеленчукови.Оребрен тиган на котлона,загрят,без мазнина-първо патешките шишова(не да са готови,нао да се позапече),вадят се и се слагат в голяма и дълбока тава.За зеленчуковите-в купа смесих зехтин,червен пипер и малко сол.И те заминаха в оребрения,предварително намазани с четка от горната смес.В тавата се редят плътно шишчетата,а в тигана се слагат 2глави крамид,не на много ситно и 250 гр.печурки.Мазнина има от патешкато,а и добавих остатъка от мазането на зеленчука.Като поомекне и го обърнете 3-4 пъти и върху шишовете.Отгоре една бутилка домашен доматен сок(салца)и кафеена чашка вода(ако не ви е по-рядко доматетоФолио и 50 мин. на предварителни 220.Отвиваш,обръщаш шишовете и печеш до готовност,но не повече от 3-40мин. на 200.Аранжирането е ваша воля,но изглежда разкошно в ослепително бялата чиния.Шишчетата на "клада",под тях от лука с гъбите и отстрани доматеното сосче.
П.П.Понеже тавата ми е малка,се наложи няколко пъти да сменям местата на шишовете-отгоре в соса и обратно.Ако може да наредите всичко на един ред,ще си спестите"опичане"на пръстите.
П.П.П.Рискувах за гости да приготвя нещо,което не съм правил до сега,но ефекта беше....
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!Редактирано от Дokи на 08.02.10 15:18.
|
| |
|
|
|