|
Тема |
Re: Идея със свински бъбреци [re: Kиkc] |
|
Автор |
bobiO8 (непознат) |
|
Публикувано | 07.02.10 16:57 |
|
|
Хубава рецепта.
Бъбреците са деликатес, който умее да си ги приготвя изживява приятни моменти в допълнение с чаша вино.
Ето още една рецепта.
Бъбреци соте
Продукти: 3-4 телешки бъбрека, 6-7 глави лук, 1 връзка магданоз, 125гр. краве масло, 1ч.ч. /250мл./ бяло вино,черен пипер, сол на вкус и по желение 1-2 скилидки чесън.
Приготовление: Измитите и изчистени бъбреци нарязваме на филии около 7-8мм. дебели и ги задушаваме по капак с маслото и малко вода в достатъчно голям и дълбок съд. След като поомекнат добавяме ситно нарязания лук. Продължаваме задушаването докато лукът промени цвета си. Сипваме виното, поръсваме с чер пипер, ситно нарязания магданоз, скилидка две чесън по желание, 1-2с.л. вода, посоляваме на вкус. Оставяме ястието да къкри още 10-15мин.
Поднасяме докато е топло.
П.П. Понякога с виното размивам една с.л. доматено пюре.
Добър апетит.
Имах някъде още една рецепта за бъбреци върху макарони с доматен сос, но да не издевателстваме над Клубарите
Да станеш човек е изкуство.
|
| |
|
|
|