|
Тема |
Re: Ок... [re: mirror_] |
|
Автор |
OнзиCъщия123ит.н. (ex marxist) |
|
Публикувано | 16.01.10 18:21 |
|
|
И Огледалото, и Факличката споменават 1 кг пилешки дропчета...Това не оскъпява ли манджата драстично? Колко струват кг' пилешки дропчета в България?
Моята рецепта за супер' евтина манджа (за съжаление взимаща доста време) е следната, с прикрепени цени (нашенски) на продуктите:
1.Към 1 кг МЕКИ домати (тези дет' ги продават към края на деня за 1/4 цена по пазара, при нас под 1 лв/кг)
2. 1/2 глава (6-7 скилидки) чесън, пасиран в блендер. Килограма тук е 8 лв, предполагам това е към 100 гр, значи още 1 лев
3. Глава ситно нарязан кромид, килото е към 0.7-0.8 евро, глава излиза към 1/2 лев
4. Един пакет (500 гр) паста. Наши цени към 1 лев за макарони (дълги и прави) до 1,5 лев за тези със заврънкулките. Цените са за италианска паста дуро, търските са 1/3 по евтини. До тук под 4 лева, без подправките, кашкавала и енергията за готвене.
5. Подправки...е тук всеки според мерака му.
6. Сух/стар кашкавал, май най скъпата съставка, ама е по желание.
Та...режат се на дребно меките домати и се слагат в тенджера заедно с чесъна и кромида за...докато почнат да се лепят на дъното на тенджерата. Получава се готин сос, при добавка на разни подправки вкуса му се изменя по желание.
Междувременно се сварява пастата, прецежда се, разделя се на 4 порции и върху тях се изсипва соса. Към соса може да се добави и раздробеното съдържание на стандартна (180 мл май ) консерва туна (към 0,8 евро/1,5 лв по нашенско).
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
|
| |
|
|
|