|
Тема |
Re: Ориз със зеленчуци,бекон .... [re: NikiFin] |
|
Автор |
bobiO8 (непознат
) |
|
Публикувано | 16.01.10 15:36 |
|
|
Тази рецепта се приготвя бързо, вкусна е и е напълно достатъчна за 4 човека.Като цена на продуктите се вмества в желаните 5-6лв.
Ориз със зеленчуци,бекон ....
Необходими продукти
1ч.ч. ориз
1/2ч.ч. сладка царевица
1/2ч.ч. замразен китайски микс - купувате готов от магазина
120-150гр. бекон
2бр. яйца
6бр. рачешки рулца . замразени
1стрък зелен лук
1бр. малка червена чушка, сладка, може и зелена.
1/3 ч.ч. растително масло - олио.
2с.л. бял соев сос и по желания малко смлян чер пипер
време за приготвяне 20-25мин.
Начин на приготвяне
1.Кипваме ориза с 1 и 2/3ч.ч. вода в съд с дебело дъно,намаляме огъня до най-ниската степен и оставяме така ориза докато поеме водата,като го захлюпваме- отнема около 15-20мин.
2.Слагаме заедно зеленчуците от китайския микс и царевицата да заврат докато поомекнат и ги сваляме от огъня.
3.В дълбок тиган / аз използвам корейски тиган закупен от Метро/
се загрява половината от растителното масло,запържвам за около 1мин. бекона, прибавям ситно нарязания стрък от пресен лук, пържа още около минути и изваждам с решетъчна лъжица всичко.
4.Слагаме в същото масло двете разбите яйца.Пържа ги докато стегнат отдолу и с дървена лопатка ги разкъсвам и изваждам.Забърсваме тигана.
5.Загряваме останалото масло, прибавям ориза и пържа около 2мин., след което прибавяме бекона с лука, разкъсаните яйца, зеленчуците и царевицата, изцедени от водата, нарязаните на колелца рачешки рулца и 2с.л. соев сос.Всичко се запържва още около минута - минута и половина. Сервира се топло.
Които обичат по -пикантно ориза могат да прибавят 1/3ч.л. смлян чер пипер.
П.П. Възможно е да има и други варианти на ястието. Ще се радвам да ги видя и прочета, а най-вече след това да ги опитам.
|
| |
|
|
|