|
Тема |
Re: пък аз какво сготвих одеве [re: bobiO8] |
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
|
Публикувано | 14.01.10 12:34 |
|
|
От снощи, ама ще има и за днес.
Едно пиле се обезкостява, може и да се запазят костите, но да е на малки парчета, колкото горна кълка на крилцето. Сутринта се слагат парчетата месце в купа, добавя се соев сос 2 с.л., чубрица, бял пипер 3 щипки, смлени сухи гъби 2 с.л. или гъбен сос/ тогава не се слага соев сос/ и 3 с.л.зехтин или олио. Омесва се и се оставя да почива в хладилника. Ако в дома се яде чесън може 3-5 с.л. счукан на ситно чесън, много му отива. Колкото повече превстои в хладилника, толкова по-ароматно става/ до 24 ч./ Вечерта го изсипвам в йенска тенджерка, добавям нарязани гъби 150-200 г., една опаковка топено сирене на филийки, масълце 1 с.л. / може и 2 ако ядете мазничко/, 1.5 чаша топла вода и във фурната за около 1 час на 200 градуса. Може и повече вода, но тогава добавяте соев сос или гъбен сос 1 с. л. на чаша вода, водата е добре да не е много, и гъбите ще пуснат...
По време на печенето може да се рабърка 2-3 пъти за омесване на ароматите и продуктите. С гарнитура от варени картофи, картофена салата, зелена салата, салата от зеле и моркови, може и пържени картофи, както и домати и краставици, ни не вървят добре. Яде много хляб с този сосец.
С бира
|
| |
|
|
|