|
Тема |
Re: пък аз какво сготвих одеве [re: Sapiens] |
|
Автор |
bobiO8 (непознат
) |
|
Публикувано | 12.01.10 21:42 |
|
|
Двете рецепти са интересни и при подходящ случай ще ги изпробвам. Ето още една рецепта за пилешко месо.
ПИЛЕ НА ФУРНА
Продукти:
1кг. пилешки гърди,1 глава кромид лук,170гр кашкавал,100гр. краве масло, 170гр. гъби, 4-5 яйца /зависи от големината им/,4с.л. брашно,чер пипер,магданоз и сол на вкус.
Приготвяне: Сваряваме пилешкото месо в посолена вода заедно с лука. Нарязваме го на ивици. Изпържваме брашното в половината масло и добавяме 1 и 1/2ч.ч. от бульона /прецеден/, в който сме варили месото. Правим сос, в който добавяме нарязаните ивици месо. След изстиването на соса прибавяме задушените в останалата мазнина ситно нарязани гъби, настъргания на едро ренде кашкавал, разбитите жълтъци и белтъци /разбиват се поотделно/. Поръсваме с чер пипер и посоляваме на вкус. Изсипваме всичко в намазнена тава и печем до зачервеняване. Поднасяме поръсен с магданоз и подходяща гарнитура.
може да се види снимка.
|
| |
|
|
|