Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:39 24.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: пък аз какво сготвих одеве [re: papyy]
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано11.01.10 22:48  



Много симпатична рецепта!
Ето ти две мои рецепти, които са в много подобен стил.
Обърни внимание на първата - това е (според мене, пък и според отзиви) невероятно спорна рецепта, на която вървят всякакъв вид подправки, нещо, което другаде не съм виждал. С едно нищо и никакво варено пиле можеш да нахраниш цяла компания гладни гости...
А втората по принцип беше създадена без пилешкото и в този си вид прилича на твоята.
По-късно добавих пилешкото, но съвършено успешно може да се прави и по двата начина.
Една идея: Когато вариш по някакъв повод пилешко месо или пък имаш в повече пилешко, накъсай или нарежи на ситни парченца пилешкото и си го замрази във фризера на порции като, примерно, 1/4 пиле.
Така винаги ще си имаш "спасителен вариант" за неочаквани гости или когато нищо друго не ти идва на акъла за много бързо ядене.

"ПИЛЕ "САПИЕНС" ИЛИ СПОРЕН ПИЛЕШКИ ПАЙ
=============================================
Едно по-голямо пиле се сварява и обезкостява.
Месото се обърква с едно пакетче ( 125 гр. ) разтопено прясно масло и подправки - магданоз, копър,чубрица, джоджен, черен пипер и сол.
Подправките може да са и сухи, според сезона. Тази рецепта е много характерна с това, че "вървят" всякакъв вид подправки.
Всичко се слага в подходяща тавичка, отгоре се покрива с тънко отрязани пластинки топено сирене ( реже се по-лесно, ако го подържиш известно време във фризера).
Полива се с поливка от 4 яйца, 250 мл. прясно мляко и 3 суп.лъжици брашно.
Пече се на дъното на фурната при 250 градуса 20 мин + 10 мин. само отгоре.




Ето ти и една друга, също много интересна и вкусна.

КАШКАВАЛ НА ФУРНА
========================
/за 4 порции/

1 пилешко бутче (долно)
300 гр. кашкавал,
300 мл. прясно мляко,
90 гр. брашно,
3 яйца,
60 гр. масло,
магданоз.

Маслото леко се разтопява в тавичка, слага се ситно нарязаният магданоз. Яйцата се разбиват с млякото и брашното до гъстотата на боза, изсипват се в тавичката, върху магданоза.
Месото от една сварено и обезкостено пилешко бутче се накъсва на ситни парченца. Добавя се настърганият на едро кашкавал.
Получената смес се изсипва в тавичката и леко се притиска, за да се омокри от сместа.
Пече се 20 мин. при 250 градуса по средата на фурната."



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Какво си сготвих днес? MaмaMъpмopaнa   10.01.10 14:26
. * Re: Какво си сготвих днес? Kиkc   10.01.10 14:45
. * Re: Какво си сготвих днес? MaмaMъpмopaнa   10.01.10 15:01
. * Re: Какво си сготвих днес? !!Фakличka!!   10.01.10 15:17
. * Re: Какво си сготвих днес? !!Фakличka!!   10.01.10 15:18
. * Re: Какво си сготвих днес? Kиkc   10.01.10 15:32
. * Re: MaмaMъpмopaнa AGLER   10.01.10 18:45
. * Re: MaмaMъpмopaнa bobiO8   10.01.10 19:42
. * пък аз какво сготвих одеве NikiFin   10.01.10 22:53
. * Re: пък аз какво сготвих одеве papyy   11.01.10 20:58
. * Re: пък аз какво сготвих одеве Haдя-Haдя   11.01.10 21:37
. * Re: пък аз какво сготвих одеве Sapiens   11.01.10 22:48
. * Re: пък аз какво сготвих одеве morningst@r   12.01.10 09:30
. * Re: пък аз какво сготвих одеве eilerris   12.01.10 13:04
. * Re: пък аз какво сготвих одеве Sapiens   12.01.10 19:59
. * Re: пък аз какво сготвих одеве bobiO8   12.01.10 21:42
. * Re: пък аз какво сготвих одеве papyy   14.01.10 12:34
. * Re: пък аз какво сготвих одеве NikiFin   14.01.10 23:48
. * Re: пък аз какво сготвих одеве Sapiens   15.01.10 00:57
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.