|
Тема |
Re: пък аз какво сготвих одеве [re: papyy] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 11.01.10 22:48 |
|
|
Много симпатична рецепта!
Ето ти две мои рецепти, които са в много подобен стил.
Обърни внимание на първата - това е (според мене, пък и според отзиви) невероятно спорна рецепта, на която вървят всякакъв вид подправки, нещо, което другаде не съм виждал. С едно нищо и никакво варено пиле можеш да нахраниш цяла компания гладни гости...
А втората по принцип беше създадена без пилешкото и в този си вид прилича на твоята.
По-късно добавих пилешкото, но съвършено успешно може да се прави и по двата начина.
Една идея: Когато вариш по някакъв повод пилешко месо или пък имаш в повече пилешко, накъсай или нарежи на ситни парченца пилешкото и си го замрази във фризера на порции като, примерно, 1/4 пиле.
Така винаги ще си имаш "спасителен вариант" за неочаквани гости или когато нищо друго не ти идва на акъла за много бързо ядене.
"ПИЛЕ "САПИЕНС" ИЛИ СПОРЕН ПИЛЕШКИ ПАЙ
=============================================
Едно по-голямо пиле се сварява и обезкостява.
Месото се обърква с едно пакетче ( 125 гр. ) разтопено прясно масло и подправки - магданоз, копър,чубрица, джоджен, черен пипер и сол.
Подправките може да са и сухи, според сезона. Тази рецепта е много характерна с това, че "вървят" всякакъв вид подправки.
Всичко се слага в подходяща тавичка, отгоре се покрива с тънко отрязани пластинки топено сирене ( реже се по-лесно, ако го подържиш известно време във фризера).
Полива се с поливка от 4 яйца, 250 мл. прясно мляко и 3 суп.лъжици брашно.
Пече се на дъното на фурната при 250 градуса 20 мин + 10 мин. само отгоре.
Ето ти и една друга, също много интересна и вкусна.
КАШКАВАЛ НА ФУРНА
========================
/за 4 порции/
1 пилешко бутче (долно)
300 гр. кашкавал,
300 мл. прясно мляко,
90 гр. брашно,
3 яйца,
60 гр. масло,
магданоз.
Маслото леко се разтопява в тавичка, слага се ситно нарязаният магданоз. Яйцата се разбиват с млякото и брашното до гъстотата на боза, изсипват се в тавичката, върху магданоза.
Месото от една сварено и обезкостено пилешко бутче се накъсва на ситни парченца. Добавя се настърганият на едро кашкавал.
Получената смес се изсипва в тавичката и леко се притиска, за да се омокри от сместа.
Пече се 20 мин. при 250 градуса по средата на фурната."
|
| |
|
|
|