Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:40 18.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Татарски бифтек-още малко помощ! [re: abettor]
Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано11.01.10 14:38  



Преписвам от предната тема: За мене варианта е екстрите да са отделно, за да мога да си смеся сам, по вкус. Обичам да го смесвам с черен пипер, малко зехтин, чили или табаско, уорчестър, горчица и лъжичка червено вино. Най-добре е да си пробваш сама, докато нацелиш което ти харесва.
Аз лично купувам прясно телешко филе, което смилам средно едро. Ако има говеждо на приемлива цена, тогава него. В домашни условия е трудно да си го накълцаш правилно, но ако ти зе занимава пробвай. Преди консумация го замразявам за около 3 седмици. Но винаги си имам по едно парче, което вадя преди консумация.

Малко за хигиената, защото усещам сериозно пренебрежение, граничещо с невежество , което е много опасно в този случай. Суровата кайма е нещо, което може да ви вкара за 20 дена в инфекциозното така, че всеки да си прецени риска откъде и какво купува. И дали да замразява или не.
Занимавал съм се много и мога да кажа, че говеждото което не е вакумирано и обработвано против паразити е крайно рисковано за директна консумация. А това от щанда в месарниците и кълцано на място по кървавите плотове и мелачки през които минава всичко, а после необработено директно във вашите уста си е чисто безрасъдство (за мен и откровен идиотизъм). Замразяването е единствения начин, по който може да си уредите спокойствие. Аз мога да се обзаложа, че ако месото е сурово, омесено със сумати подправки, няма да има осезаема разлика във вкуса дали е било или не замразявано. Поне за мен, тук дилема няма - макар да съм привърженик на пресните неща.

В България единственото месо, което с условностти става за директна консумация е вносното във вакуум, но то струва повече. Но и на него си пише, че не е за директна консумация. Хората си знаят защо. Друго с по-малък риск, е това за което можете да бъдете сугурни, че е било държано опаковано (респ. изолирано) от други продукти. За разлика от Дания и прочие страни, в България не се спазват строго хигиените норми, което прави суровомесоядството краен риск. Но всеки си е отговорен сам за здравето.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Татарски бифтек-още малко помощ! abettor   08.01.10 18:23
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! ha!   08.01.10 18:57
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   08.01.10 20:02
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   08.01.10 20:35
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! ha!   08.01.10 20:51
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   08.01.10 21:46
. * Re:ha! AGLER   08.01.10 22:45
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! abettor   08.01.10 22:00
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   08.01.10 22:31
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   08.01.10 22:52
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   09.01.10 00:40
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! papyy   09.01.10 13:24
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   09.01.10 14:53
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   08.01.10 22:51
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Mишo Шaмapa   11.01.10 14:38
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   11.01.10 21:25
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   11.01.10 23:44
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   12.01.10 01:16
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   12.01.10 10:52
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Mitre   12.01.10 14:59
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   12.01.10 16:17
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Mitre   12.01.10 17:45
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   12.01.10 17:53
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! abettor   12.01.10 17:57
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Mitre   12.01.10 18:12
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! AGLER   12.01.10 19:20
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   12.01.10 19:56
. * Re: Минаването между капките и др.... Mitre   14.01.10 15:23
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   12.01.10 19:50
. * Re: Татарски бифтек-още малко помощ! Sapiens   12.01.10 19:40
. * Направих го! abettor   15.01.10 12:12
. * Re: Направих го! AGLER   15.01.10 15:33
. * Re: Направих го! Sapiens   15.01.10 15:52
. * Re: Направих го! ha!   17.01.10 06:45
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.