|
Тема |
Re: Пресечен шоколад [re: bobiO8] |
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
|
Публикувано | 06.01.10 09:32 |
|
|
Добавя се растителна мазнина, но слънчогледовото олио ее не много добро на вкус. Препоръчва се да се добави сусамово, фастъчено или бадемово олио в зависимост от наличността и будещото използване. Аз предпочитам сусамово, пък и заради китайския ориз винаги имам бутилчица. На 100 г шоколад 1 к.л. мазнина. Добавката на мляко е непрепоръчителна, по-добре разреждане с краве масло.
Ако искате да си направите топъл шоколад , то той не се прави с разтапяне на млечен шоколад и добавка на мляко.
За 4 чашки доза:
300 мл студена вода, 3 с.л. сухо или 5 с.л. сгъстено мляко, 4 с.л. хубаво какао се смесват до хомогенна смес без бучици, ако е необходимо се минават с пасатора. Добавя се шоколадова есенция или ванилена или канела/ аз винаги слагам канела/, 6с. л. захар или 12 бучки захар, вари се на водна баня около 10 минути, добавя се при желание какаово масълце 1 ч.л. или 4 блокчета настърган шоколад или на гранули. Слагането на блокчета винаги води до неприятности. Може и както прави моят мъж: Начупеният шоколад се стопява в стъклена чаша, изплакната с мъничко разстителна мазнина на 120 w в микровълновата за 1 м ако не се е стопило добавяш още 30" и го наглеждаш, вадиш, бъркаш.
Редактирано от papyy на 06.01.10 09:35.
|
| |
|
|
|