|
Тема |
Re: Пресечен шоколад [re: BиK] |
|
Автор |
bobiO8 (непознат
) |
|
Публикувано | 05.01.10 18:26 |
|
|
Когато се разтапя шоколадът на водна баня с прясно мляко е хубаво млякото да бъде на стайна температура. В зависимост дали искате да правите крем за слепване на блатове или шоколадова глазура се прибавят краве масло, захар и сметана.
При всички случаи за да не стане щоколадът на бучици /топка/ или "конци" е желателно да се прибави малка бучица краве масло на стайна температура.
Шоколад или кувертюр се разтопяват на водна баня (без водата да завира) като преди това се добавя мазнина върху твърдия шоколад - по-добре масло, но пък олиото дава повече блясък. Бърка постоянно за да не загори, като се внимава и капчица вода да не попадне в шоколада!
За кувертюра дозата е:
за кафяв - на 1кг кувертюр се добавят 100 мл олио
за бял - на 1кг кувертюр се добавят 120 мл олио
|
| |
|
|
|