Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:42 12.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Пресечен шоколад [re: BиK]
Автор bobiO8 (непознат )
Публикувано05.01.10 18:26  



Когато се разтапя шоколадът на водна баня с прясно мляко е хубаво млякото да бъде на стайна температура. В зависимост дали искате да правите крем за слепване на блатове или шоколадова глазура се прибавят краве масло, захар и сметана.
При всички случаи за да не стане щоколадът на бучици /топка/ или "конци" е желателно да се прибави малка бучица краве масло на стайна температура.
Шоколад или кувертюр се разтопяват на водна баня (без водата да завира) като преди това се добавя мазнина върху твърдия шоколад - по-добре масло, но пък олиото дава повече блясък. Бърка постоянно за да не загори, като се внимава и капчица вода да не попадне в шоколада!

За кувертюра дозата е:
за кафяв - на 1кг кувертюр се добавят 100 мл олио
за бял - на 1кг кувертюр се добавят 120 мл олио



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Пресечен шоколад BиK   05.01.10 08:36
. * Re: Пресечен шоколад ha!   05.01.10 11:51
. * Re: Пресечен шоколад Иpeтo   05.01.10 14:09
. * Re: Пресечен шоколад BиK   05.01.10 16:30
. * Re: Пресечен шоколад ha!   05.01.10 18:20
. * Re: Пресечен шоколад BиK   06.01.10 07:18
. * Re: Пресечен шоколад bobiO8   05.01.10 18:26
. * Re: Пресечен шоколад papyy   06.01.10 09:32
. * Re: Пресечен шоколад BиK   06.01.10 11:34
. * Re: Пресечен шоколад ha!   06.01.10 12:27
. * Re: Скалички bobiO8   06.01.10 15:15
. * Re: Пресечен шоколад NikiFin   07.01.10 13:49
. * Re: Пресечен шоколад ha!   07.01.10 14:01
. * Re: Пресечен шоколад NikiFin   08.01.10 11:43
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.