|
Тема |
Re: Щрудел с тиква [re: engel2] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 15.11.09 01:04 |
|
|
Точно така го правеше баба ми преди много, много, много години.
Но тук не ставаше въпрос как се прави изобщо щрудел, защото всеки може да си го прави по собствен начин и със собствени варианти на тесто, кори и плънка.
Ставаше въпрос за това как се прави оригиналния щрудел, по-точно от какво тесто, защото плънката винаги е ябълки.
И оригиналния щрудел не е "вита баница", както много хора си мислят, а нещо подобно на "Руло Стефани", т.е., отделни прави парчета навит лист тесто с пълнеж, като крайщата им се притискат, за да не изтича плънката.
Просто детайл.
"Неназованите неща не променят смисъла си."
|
| |
|
|
|