|
Тема |
Re: Салата от червено цвекло [re: PipilotaViktualija] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 24.10.09 21:05 |
|
|
Пипи, въпросът е чисто принципен.
Всичките видове горчици за база ползват смлени синапени семена от черен или бял синап (синапено брашно, на практика), вода, оцет, захар и мазнина. Разбира се, и други - много и различни добавки, но те са по-скоро за екзотичен вкус.
Дори любимото ми Уасаби се имитира с чисто синапено брашно от черен синап и зелен хлорофилов оцветител...
От количеството на синапеното брашно се определя и лютивината на горчицата.
Дори любимото ми Уасаби се имитира с чисто синапено брашно от черен синап и зелен хлорофилов оцветител...
Докато, хрянът е нещо много по-различно и като оттенък в аромата, и като цялостно въздействие.
Любимото ми Уасаби, всъщност е друг вид хрян, който расте в проточни води, много по-лют и фин вкус има (ако може изобщо да се сравнява изключително силна лютивина...).
Така, че, употребата на горчица, дори и най-елитната, в никакъв случай не може да се сравни с употребата на хрян.
Имам рецепта за майонеза от хрян - много е трудоемка и сълзесополоотделяща, но си заслужава, повярвай ми...
"Неназованите неща не променят смисъла си."
|
| |
|
|
|