Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:10 21.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Още малко рецепти от бестселъра [re: Beceл Цaнkoв]
Автор Beceл Цaнkoв (присъединил се)
Публикувано19.10.09 10:13  



Твърде приятен сандвич
Топъл хляб (тук отварям скоба, за да не се юрнете рано сутрин към някоя пекарна - няма смисъл, първо улиците и тротоарите не стават за придвижване и второ, докато се качите обратно на покрива, хлябът ще е изстинал, затова затварям скобата с подсещането, че топъл хляб човек може да добие и в тостера), който намазваме с масълце - любим кулинарен продукт на французите, и поръсваме с натрошено сирене - също нещо твърде френско, но понеже сме българи и патриоти, използваме нашето си бяло сарламурено сирене. Накрая, за разкош, може да ръснем отгоре малко червен пипер.

Четирите тънкости на зелената салата
Първа тънкост - зелената салата обича многообразието. Маруля, салата, краставица, репички, пресен лук, пресен чесън, левурда - всичко това се нарязва и накъсва, защото казват, че салатата е по-добре да се накъсва, а не да се реже - и след като се нареже и накъса се обърква добре. Подробност - първо се накълцват марулите и салатите, посмачкват се и тогава се нарязват разните краставици и репички.
Втора тънкост - вместо оцет може да се сложи кисело мляко, салатата става с по-мек вкус. Да не забравяме и лимоновия сок, той също може да замести достойно оцета.
Трета тънкост - вместо олио слагаме зехтин, хубав зехтин от плодовете, не от костилките, с нулева киселинност и съвсем без холестерол. Зехтинът не само е полезен, но и придава един по-друг вкус на зелената салата.
Четвърта тънкост - от много зелена салата на човек също може да му стане тежко на стомаха. Затова имаш ли зелена салата, раздели я с ближните си, за пореден път нека си припомним основното правило в кулинарията - най-добрата подправка към всяко ястие е добрата компания...

Агнешко (или друго някакво месце) върху легло от пресен чесън
В тавата нареждате стъбла пресен чесън, може заедно с перата, нареждате ги примерно на сантиметър едно от друго. Отгоре ги покривате плътно с листа левурда, така че да се получи едно меко легло, върху което да положите месото. Повечко вода, задължително шпиковане с чесън, морков и целина, следват още подправки, които зависят от вида месо, сега говорим за агнешко, значи джоджен, дивисил, соев сос, увиване с алуминиево фолио, достатъчно време в гореща фурна и кулинарният триумф е гарантиран.

Мариновани краставици
Първо приготвяме маринатата от половин чаша гореща вода, 1 супена лъжица оцет и толкова захар, лют пипер на вкус и 1 склидка чесън.
Краставицата се разрязва по дължита и се маха семето. След това тя се нарязва на кубчета. Посипва се със сол и се залива с гореща вода. Оставя се за 30 минути. Изважда се, поставя се в купа или буркан и се залива с маринатата. Стои една нощ в хладилника и после се яде.

Хайде стига, пък друг път - още...

Страницата на хумориста Весел Цанков -



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   03.10.09 16:53
. * Re: Книга за сладокусници бaбa 3aйka   03.10.09 18:06
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   03.10.09 20:56
. * Re: Книга за сладокусници бaбa 3aйka   04.10.09 19:04
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 19:43
. * Re: Книга за сладокусници Apтo   15.10.09 04:29
. * Re: Книга за сладокусници !!Фakличka!!   03.10.09 19:12
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   03.10.09 20:53
. * Re: Книга за сладокусници Luchezara   03.10.09 22:10
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 07:53
. * Re: Книга за сладокусници Sapiens   04.10.09 13:38
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 14:00
. * Re: Книга за сладокусници Sapiens   04.10.09 18:09
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 19:36
. * Re: Книга за сладокусници Sapiens   04.10.09 20:57
. * Re: Книга за сладокусници Luchezara   04.10.09 16:35
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 17:57
. * Re: Книга за сладокусници chavdar4e   03.10.09 23:38
. * Re: Книга за сладокусници MoPcKu   04.10.09 19:16
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 19:23
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   04.10.09 19:28
. * Re: Книга за сладокусници MoPcKu   04.10.09 19:34
. * Re: Книга за сладокусници Beceл Цaнkoв   05.10.09 08:12
. * Re: Книга за сладокусници Sapiens   05.10.09 18:50
. * Още малко рецепти Beceл Цaнkoв   06.10.09 07:59
. * Още рецепти от "Да не бъдем кльощави" Beceл Цaнkoв   07.10.09 08:11
. * Re: A рецепти за отслабване ... *Silvi*   07.10.09 09:43
. * Re: A рецепти за отслабване ... Beceл Цaнkoв   07.10.09 15:45
. * Хайде още малко рецепти от книгата Beceл Цaнkoв   09.10.09 08:02
. * Re: Хайде още малко рецепти от книгата бaбa 3aйka   09.10.09 20:27
. * Re: Книга за сладокусници slynze   10.10.09 23:36
. * Хайде още малко рецепти Beceл Цaнkoв   13.10.09 08:09
. * Re: Luchezara   14.10.09 21:29
. * Още малко рецепти от бестселъра Beceл Цaнkoв   19.10.09 10:13
. * Re: Още малко рецепти от бестселъра бaбa 3aйka   19.10.09 15:07
. * Re: Още малко рецепти от бестселъра eilerris   19.10.09 16:36
. * Re: Още малко рецепти от бестселъра TimeTourist   19.10.09 17:40
. * Re: Още малко рецепти от бестселъра slynze   22.10.09 17:56
. * Re: Още малко рецепти от бестселъра Beceл Цaнkoв   22.10.09 19:11
. * Занемарих рецептите - поправям се Beceл Цaнkoв   09.11.09 16:24
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.