Сапиенс, ето и моят начин за готвене на зеле, който, както разбрах, излезе доста сполучлив.
Една зелка нарязах на средно едро, намачках я със сол в по-дълбока тава, сложих олио /малко в повече/, наръсах с червен пипер, нарязах и 1 домат. Така сложих тавата на котлона и разбърквах добре. А, да - черен пипер смлян сложих и няколко цели зърна. Междувременно бях нарязала половин бройлер на порции и го сложих в тавата, като покрих месото със зелето. Междувременно фурната вече загряваше, покрих тавата с фолио и я пъхнах във фурната. След като започна да ври, намалих фурната да не е толкова силна. Колко се е пекло, не мога да кажа, може би 1 час, след което махнах фолиото и изчаках да се запече добре. Туй то - много вкусно стана, за пръв път го готвя така. И да отбележа, че не слагам никаква вода, то зелето си пуска. Друго да отбележа - всички продукти са ми домашно производство и може би заради това стана много вкусно.
"Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие." Далай Лама
|