|
Тема |
Квасен хляб |
|
Автор |
CУ () |
|
Публикувано | 09.10.09 18:45 |
|
|
Някой може ли да сподели рецепта за квасен хляб и по-точно - как се прави "кваста"?
От събраната информация до тук, мога да обобща следното:
- забъркват се вода и брашно (но не знам в какви пропорции)
- оставят се да престоят, докато се получи квас (как се познава?)
- после се добавя брашно, колкото да се замеси тесто. То се разделя на топчета, които се оставят да изсъхнат. Оттук нататък въпросните топчета се използват за замесването на хляб, като първо се размиват във водичка със сол и захар (както маята) и нататък си се меси тесто по каналния ред...
Ако някой знае по-точна рецепта, моля да я каже!
|
| |
|
|
|