|
Тема |
Re: Кои подправки [re: CУ] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 05.10.09 23:03 |
|
|
Индришето се слага единствено на плодове без силен собствен аромат, като ябълки и круши. Много добре се съчетава с лекия аромат на дюлите.
Но едва ли на някого ще му дойде изобщо на ума да сложи индрише на ягоди, малини или вишни...
Кимионът и кимът са първи братовчеди на кимионът се използва в месни продукти, а кимът - в сладкиши и тестени продукти. Ароматите им са едновременно подобни и много различни. Сивозеленикави са на цвят, черни изглеждат след изпичането.
В повечето случаи се слагат мъничките черни зрънца на маковото семе, които нямат почти никакъв вкус и аромат, по-скоро са за декорация.
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."
|
| |
|
|
|