|
Тема |
Re: кисело зеле? [re: wiz] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 05.10.09 21:20 |
|
|
Сол слагаш по-малко, а не повече...
40 г. е по-малко от 45-50...
Това, което правиш, не е класическото кисело зеле, а т.н. "претрийник".
Вид бързовтасващо зеле за бърза употреба.
То втасва много бързо, защото с нарязването на ситно му осигуряваш максимална повърхност.
Руснаците на такова зеле казват "квашеная капуста", но това съвсем не е нашето традиционно кисело зеле на глави, което се претака и постепенно ферментира, докато цялата зелка се просмуче от саламурата и листата й добият прозрачен кехлибарено-зеленикаво-жълт цвят.
За това зеле говорим, а не за това, на което ти казваш "кисело зеле".
Твоето наистина можеш да го поизмиеш и остава само кисело с малко солено (всичкото солено в никакъв случай не можеш да премахнеш).
Вкусът и ароматът на двата вида не са еднакви и не могат да се заменят едно с друго. Твоето е по-близо до зеле от туршия, отколкото до истинското кисело зеле.
Говорим за два различни вида кисело зеле.
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."
|
| |
|
|
|