|
Тема |
Re: Кои подправки [re: Фиш] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 04.10.09 21:09 |
|
|
Не се безпокой...
Универсалността на тази подправка се състои повече в това, че ароматите са така добре подбрани и балансирани, че просто няма супа, на която да се сложи или по време на варенето, или след това, при сервирането, вече като овкусяваща подправка.
Примерно, както чесъна и оцета в шкембе-чорбата...
Същото може да се прави и приготвенето на манджи, стига да са такива, на които подобна подправка да подхожда.
Но, аз не се сещам, поне засега, за манджа, на която да не може да се сложи. Включително и на пиле-фрикасе, печени или пържени картофи, доматена супа или картофена кремсупа, спанак с ориз, или копривена каша, пиле на грил или татарски кюфтета на скара...
Ще ми бъде много интересно, ако решиш на какво не би подхождал този букет от аромати.
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."
|
| |
|
|
|