|
Тема |
Re: Кои подправки [re: Sapiens] |
|
Автор |
engel2 () |
|
Публикувано | 04.10.09 11:22 |
|
|
Разбира се, и ти си много прав, така е. Индивидуалното царува!
Блазя ти - щом си изпитал това чувство, аз още не съм успял, но имам още време и за това човешко "преживяване". Ледено изстудена Мастика /не само защото не се намира тук/ или Карловска за аперетивче /apеro zu lat. aperire „отваряне"/, са си за нас по приятни от колкото Ouzo или Pernot. Също е въпрос на вкус.
Sapiens, не обичам да давам съвети или да опитвам да променя вкусовете /без значение на кои вкусове/ на моите приятели, но желая да споделя тук, че моето мнение за розмарин се промени положително. Дори когато се прави конфитюр /напр. от праскови/ се прибавят на ситно смляни пресни иглички от розмарин и ефекта е колосален, ние използваме за други също и джинджифил. С Gellierzucker от Dr. Oetker или от други и с eдно 4 минутно варене /пести се време/ е всичко готово. Освен това и не потъмняват от дългото варене.
Знаеш ли че дженджефила е много полезен -лечебен? Много често нарязваме на тънки филиики обелен джинжър и го поставяме в каната с вода в хладилника.
Също се вижда и голямия ти опит - копър е също и за нас много приятна и освежителна подправка. Драго ми е да четя каквото пишеш.
|
| |
|
|
|