|
Тема |
Re: Кои подправки [re: engel2] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 03.10.09 19:57 |
|
|
Прав си! Но аз имам от години изграден ясен и точен вкус и любов или нелюбов към определени подправки.
Например, от 20-годишна възраст не понасям анасон, след едно казармено напиване с ракия с много анасон.
Не обичам и чубрица, и розмарин.
Но искам друго да ти кажа.
При подправките има поне два съществени фактора
- 1. Личностният, т.е., всичко е въпрос на личен вкус и пристрастия
- 2. Дозата. Всяка, и най-неприятната подправка е възможно да се превърне в приятна, ако хората се опитат да дозират минималната за тяхната поносимост доза.
Пример: Колкото и да не понасям анасон, това изобщо не ми пречи да обичам ного копър, който има съвършено лек анасонов нюанс...
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."
|
| |
|
|
|