|
Тема |
Re: Кои подправки [re: вeceлyшka] |
|
Автор |
engel2 () |
|
Публикувано | 03.10.09 18:30 |
|
|
Ще си позволя да напиша няколко неща.
Розмарина се употребява много в Италия. Сега няколко идеи. Този който приготвя
КАРТОФИ във фурната на печката: Аз измивам картофите режа ти да половина, нареждам ги на омаслена тава, режа една необелена глава чесън /хоризонтално/ и го поставям с отрязаното върху тавата, слагам няколко клонки измит розмарин, поливам малко гореща вода поръсвам със сол и ги печа.
Или пък може да се прави шишчета като се използват стъбълцата /без иглите/ за шишчета. Може да се вземат кубчета от риба, агнешко и пр.
С орехчето, кимион, бахар, чесън, чимен и пр. се работи съвсем предпазливо защото аромата им е така силен, че "убиват" другите подправки. Значи е необходима практика. Някай беше написъл че лоши подправки няма, така е, само че е необходима практика за да стане дозирано прилагането им /да не се прекалява/
|
| |
|
|
|