Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:54 17.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: на колко градуса? [re: CУ]
Автор Alys ()
Публикувано25.09.09 22:18  



За начало можеш да напишеш каква печка имаш (важна е големината на фурната). Да приемем, че имаш съвременна печка с голяма фурна (малка фурна на височина имат старите печки тип Раховец, Терма - при тях печенето задължително става на най-долното ниво и на по-ниска температура, примерно около 150 градуса за кекс, баница; питките там съм пекла първите 5 минути на 200 отгоре и отдолу, а после само на долен реотан и накаря преценявам от какво допичане има нужда).
Питки със сода почти не пека, защото нещо не им разбирам, пък и студени не ми харесват особено. Питки с мая и козунак пека на второ ниво отдолу нагоре (от пет възможни) на 180 градуса, като втасването е два пъти във фурната на 50 градуса (не повече). Дали ще сложиш да се пече в напълно загрята фурна или в загряваща се фурна, не е от особено голямо значение. И при двата варианта, тестото трябва да е втасало. Печенето с вентилатор още не мога да го усетя достатъчно добре. Ползвам го като частично печене, като съответно намалявам с 20 градуса температурата. В зависимост от съда, в който пека и това какво се случва в печката, понякога се налага да включа само на долно печене. С други думи, не може да се каже категорично какво и кога да се ползва.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* на колко градуса?    25.09.09 18:12
. * Re: на колко градуса? Alys   25.09.09 22:18
. * Re: на колко градуса?    26.09.09 09:58
. * Re: на колко градуса? Sapiens   26.09.09 16:31
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.