|
Тема |
Re: ПОСТНО ПРЯСНО ЗЕЛЕ обобщаване [re: Meй] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 22.09.09 18:26 |
|
|
"Обобщаването" се отнася единствено до моя собствен опит.
Това изобщо не означава, че няма поне още 50 различни начина за готвене, ето, например твоя за мене е уникален, защото по този начин не ми е идвало на ума да го готвя...
Особено полезно беше уточнението за цвета и лъскавината на зелето.
Макар че отдавна имам горчив опит със зелето - на външен вид - като да се снимаш с него, а като започнеш да го режеш и готвиш - дърво!
Има поне три вида пролетно-лятно зеле и със сигурност поне още три - есенно.
А по пазарите всичкото е "българско" и "кьосе", както картофите са или "от Самоков", или "родопски", а дините винаги са "от Харманли"...
Както пишеш, хубавото зеле трябва да е рехаво преди всичко.
Есенното хубаво зеле е доста по-хрупкаво, нежно и забележимо по-сладко.
А колкото до червения пипер, убеедн съм, че не си права - няма по-приятен аромат от аромата на леко запържен червен пипер,за бахара не спорим, всеки си има вкус, познавам твърде много хора, които пък задължително слагат дафинов лист, който аз не приемам като аромат за пресно зеле.
Но не бих им казал "не"...
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."
|
| |
|
|
|