|
Тема |
Re: ПОСТНО ПРЯСНО ЗЕЛЕ обобщаване [re: Sapiens] |
|
Автор |
Meй () |
|
Публикувано | 16.09.09 20:09 |
|
|
Високо оценявам всичко, което правиш за клуба
Но
моето зеле в това "обобщаване" го няма, а е много добро, така казват.
Та.Първо, зелката е много важна, изразено зелена, особено към върха и
свежа, да блести, рехава като се нареже.Нарязва се на четвъртини.После се изрязва бялата основа.
Нарязват се двете четвъртини в тенджерата и се посоляват, след което
се намачкват/ ползвайте мъж/.После по този начин и другите две четвъртини.
Налива се топла вода, до почти да се провижда през горния слой и се слага на силно
загрят котлон 4.Като започне да ври се намалява котлона на 2.След около 20 минути зелето се притиска за да се види колко е течността.Поръсва се с червен пипер и мазнина и се обърква, добавя се вода на око,оставя се още около 20 мин.от завирането да омекне.Обелва се и се нарязва на ситно едно малко доматче и се прибавя като се разбърква.Повече домати не е добре.Клоква и е готово.Престоява поне час.Цялата процедура е под капак.Все пак гответе на открито.
запърженият червен пипер лишава прясното зеле от свежест, според мен.
За бахара да не говорим.Пробвах по твой съвет.Мне.
Поздрави!
|
| |
|
|
|