|
Тема |
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ [re: Sapiens] |
|
Автор |
PipilotaViktualija (неоназиПипилота) |
|
Публикувано | 13.09.09 23:15 |
|
|
Що така, бе, Сапиенс?
Каквато и да е универсалната кулинарна истина, доколкото има такава, в различните семейства твърде често се готви различно и рецептите се предават от прабаби, баби и майки на следващите поколения. И когато сготвиш нещо "като мама" или "като баба" ти става мило и уютно.
Това, разбира се, не изключва човек да се учи и на нещо ново.
Сещам се за един пример- аз например съм се научила от майка как да правя кадаиф: като го купя от магазина, където той обикновено е в иначе естетическа форма, го натрошавам леко допълнително и го мятам да се изпече равномерно във фурната, полят с пакетче краве масло и размесен с орехи. После вече го заливам със захарния сироп, в който има 1- 2 ванилии и прочие ( когато кадаифът е изстинал). Целта е кдаифът да е сочен и да се дели "на конци"... Моя близка съседка също прави понякога кадаиф, но нейният е съвсем различен, блед, понеже не е печен допълнително, степан и накиселяващ, понеже тя слага в редкия сироп твърде много настъргана кора от лимон. На мен не ми харесва, но у тях го обичат така и така си го правят и го консумират. А, де!
|
| |
|
|
|