Колкото и да си ми симпатична, ще се наложи да те посдъвча...
Защо се опитваш (ами, опитваш се, направо си го правиш...) да говориш глупости, колкото да не заспиш...
Ето ти цитати за съдържанието на боба:
"Зрелият боб съдържа белтъци, близки до животинските,нишесте,флавоноиди, витамин А,В2,С,Е, фолиева киселина,азотни вещества, целулоза, минерални соли, микроелементите: калий, магнезий, фосфор, калций, ситостерини, пурини.Кръглите зърна имат още протеино-фитохемо-глутинин, който стимулира защитните кръвни клетки."
"Зърната на белия фасул съдържат 50% въглехидрати, много минерални соли, най-вече калиеви и фосфорни, а също и витамин С."
Не е много ясно какво нишесте те е патило, след като е в минимално количество от целия обем... По тази логика, можеш да ядеш боб вместо вит. С при грипни епидемии...
Това, че във вашата къща три поколения не са знаели, че при готвенето на боба или други ястия се употребява като сгъстител препечено на сух тиган брашно, си остава само за сметка на вашето семейство...
Препеченото брашно се използва от стотици години в националната ни кухня, и за мене ще бъде удоволствие да го научиш от моите рецепти и да промениш готвенето си след три поколения грешки...
Това, че не си прочела, че при готвенето в тенджера под налягане температурата на нагряване и суперслаба, за да имитира къкренето на провесено на верига глинено гърне на жарта в огнището, също си остава за твоя сметка.
Десет пъти ти повторих да четеш внимателно!
Повече на въпроси, които показват, че не си чела, няма да отговарям!
В синхрон съм с констатацията ти, затова ти отговарям със същото: "Слънчице, не се сърди, но форумът е за това, да си казваме кой как и защо се проваля или успява."
"Неназованите неща не променят смисъла си"Редактирано от Sapiens на 13.09.09 18:30.
|