|
Тема |
Re: Истината е жестока! [re: Бaтko] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 29.08.09 23:39 |
|
|
Да си дойдем на думата.
Човекът пита какво предпичитаме като скара, а не от какво са направени уличните кюфтета и кебапчета!
В нашата къща се предпочитат тревиални вратни пържоли - начукани, осолени и опиперени и наложени с шайби кромид лук и капки соев сос на всяка пържолка, като лукчето след като се изпекат пържолите се мята и той на грил тигана или на скарата, ако сме на вилата.
Също на почит са и шишчетата - мариновано месце, което се редува с лукче, гъбка, чушка, доматче......и коквото ти роди главата.
Не робуваме на модерни кухни като иде реч за обикновенната скара.
Простичко и вкусничко!
Кюфтета и кебачета си купуваме само то един магазин в София, от който сме установили, че няма соев шрот в каймата и е наистина вкусна. Майсторът си е майстор - лично аз не обичам кайма, но неговите кюфтаци и кебапчета ги ям, защото са наистина от месо и са вкусни. Другото, което е, че той мели каймата пред теб и я омагьосва на място. Страхотен е!
Та с две думи прости - любимата скара на нас е вратни пържоли, шишчета, кюфтета и кебапчета.
Нека сега другите ти разправят за разни пепър стекове, контра филета по нам си какво си, агнешки котлети и всякакви такива "изпипани" и изискани скараджийски манджички!
Ние сме си обикновени българи, които си плюскаме вратни пържоли и шишчета с нЕкоя опечена на скарата тиквичка, патладжан или чушка
|
| |
|
|
|