|
|
| Тема |
Обичам да ми е вкусно! [re: Roxana] |
|
| Автор |
Бaтko (Bath`men Со) |
|
| Публикувано | 28.08.09 17:37 |
|
|
|
Мога да ти дам рецепти за пастърма, суджук, чироз и царска трушия ..... но само ако обещаеш да ги пиеш с домашна ракия първа ръка, дестилирана в казан с колона и недомашно вино от деклариран район (червено от Любимец и бяло от Свищовско). За бирата се знае, че е каруцарско питие .... Тъй и тъй си тръгнала към натуралото .... но хайде да не го наричаш с префърцунените думи "еко" и "здравословно" ..... то си е вкусничко ..... Аз НЕ ползвам готови сосове за какволине, разни "малки тайни", готови кайми, консерви, които ги отваряш и не се развалят. Но не защото е по здравословно, а защото не е по моя вкус ....
Кашкавал може да се прави в къщи, но шансът да не стане е голям .... както и сиренето .... Знам и как се бие масло в стара пералня Рига. Мама е химичка и на младини е работила малко в млекопреработванелния бранш. Между другото, оригиналния бацил за кисело мляко и сирене е най силен в Лудогорието.
Я кажи ти каква ти е технологията на правене на кисело мляко, че може там да ти куца нещо!?
Don`t Worry! Be happy!
"Оти се косиш, като че ти мине!"
| |
| |
|
|
|