|
Тема |
Re: Какво ви се яде? [re: Dolce De Leche] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 18.08.09 19:18 |
|
|
Като изключим твърде неприятния факт, че в Интернет е силно противопоказано да се говори на Вие, направо ме ласкаеш като намекваш, че сме като Ин и Ян...
Напротив, на моят "изтънчено-ценителски и практично-енциклопедичен кулинарен вкус" много добре му се отразява елементарно-първична храна, особено на килограмите и холестерола, плод на въпросния "изтънчено-ценителски и практично-енциклопедичен кулинарен вкус"
Съвършена истина е, че спокойно бих могъл да просъществувам, при това, с голямо удоволствие, само на вегетарианска, по-скоро безмесна, храна.
Ужасно много обичам домати, особено сурови, таратор и айран, които мога да консумирам в невероятни количества и по всяко време на годината.
Въпросът със сиренето е по-специален, обаче.
Умирам за много качествени сирена, затова често прегрешавам с качествено козе сирене, а ако не открия, задоволявам се с овче.
За да балансирам, в 80% от случаите замествам тези високомаслени сирена (истинското качествено козе не би трябвало да бъде маслено, но уви...) с твърдо тофу.
Повярвай ми, ако 30 години си прегрешавал системно с всякакви деликатесни меса, сирена, риби, ястия и т.н., не е за чудене, че ти се услажда повече домати и сирене...
Между другото, до около 25-годишна възраст не ядях абсолютно никакав зелен зеленчук на манджа, като изключим марулите на салата или сурови.
До тази възраст не ядях и риба, въпреки че ловях по десетина килограма на седмица...
Но след тази възраст всички зелени зеленчуци ми станаха любими, както и рибата. Така, че въздържанието е било полезна, за да ги преоткрия във възраст, когато ще мога истински да им се насладя...
"Неназованите неща не променят смисъла си"
|
| |
|
|
|