|
Тема |
Кое ви въври най-много с бира? |
|
Автор |
мишoka (новак) |
|
Публикувано | 18.08.09 12:20 |
|
|
картофки
приготвени по най-различни начини
днес направих ето тези, но с малки промени:
Запечени картофи с розмарин, червен лук и Пармезан
500гр. картофи
1 голяма глава червен лук
3 суп.лъжици зехтин
сол и пипер на вкус
1 - 2 суп.лъжица розмарин, пресен
1/4 ч.чаша Пармезан
2 суп.лъжици магданоз
Сварете картофа в посолена вода.
Загрейте фурната на 180гр.
Отцедете картофа от водата. Разбъркайте в купа зехтина, розмарина, лука, сол, пипер. Сложете картофа в сместа с подправки и разбъркайте.
Сложете картофите в на маслен съд и поръсете с пармезана. Печете за 25-30 мин или докато придобият лека коричка.Поръсете отгоре с магданоз и сервирайте.
--------------------
сложих малко лют и сладък червен пипер
вместо пармезан - смес от твърдо сирене и кашкавал, настъргани ситно
освен това ползвам много микровълнова и вместо да ги варя, а и за по-бързо (имам си и други хобита и времето ми е ценно)
- нарязвам на по-едро, поръсвам с малко олио, за да не залепват (много важно за микровълновата!) и ги минавам за няк. мин, като ги разбърквам 1-2 пъти за равномерно омекване, но да останат малко твърдички
розмарина го слагам тук, за да поеме повече аромата
това за вегетарианци, а за мъжа ми отделна тава+нарязано прошуто (че иначе не става за ядене:)))
- и друго важно: фурната да е нагрята добри и картофите да не са на по-дебел слой от 4-6 смРедактирано от мишoka на 18.08.09 14:33.
|
| |
|
|
|