|
|
| Тема |
Re: Ястия с повечко чесън... [re: Silverado] |
|
| Автор |
Meй () |
|
| Публикувано | 14.08.09 22:52 |
|
|
|
и за мен кьопоолуто съдържа патладжани,чушки и домати.Така го правим в родата от 300 години:
В дървено хаванче,но с големината на голяма купа се начукват с дървено чукало скилидките чесън със сол и постепенно добавяне на зехтин или слънчогледово олио до гладка кашица.Патладжаните се опичат по начина,посочен в темата на Сапиенс.Нарязват се и се чукат със сол и постепенно добавяне на мазнина до побеляване,в кашеста,но грапава консистенция.Чушките се опичат, обелват и се нарязват на парчета,прибавят се към патладжаните,като пак се начукват старателно.Обелват се узрели домати и се нарязват на кубчета,след което се объркват с останалата смес.За по - удобно,преди прибавянето на доматите, може да прехвърлите сместта в стъклен съд с капак.Може да се добави ситно нарязан пресен магданоз и да се обърка.Престоява в хладилника около 30 мин.
Да кажем 3-4 средни патладжана,10 зелени пиперки, 4-5 големи домата,количеството чесън - по желание.
Мързеливите може да пресоват чесъна.За останалото,само чукало,никакви пасатори.
Редактирано от Meй на 14.08.09 22:54.
| |
| |
|
|
|