|
Тема |
Re: Чесън и ползата от чесъна :) [re: Roxana] |
|
Автор |
Oberonbg (ентусиаст) |
|
Публикувано | 08.08.09 16:51 |
|
|
Значи сваряваш си спагети в подсолена вода. Накълцваш няколко скилидки чесън (колкото искаш). В един тиган затопляш малко екстра върджин зехтин и в него запържваш чесъна за около 30 сек. След това добавяш прецедените спагети и объркваш в сместа за кратко. По желание в/у спагетите можеш да настържеш пармиджано и да ги поръсиш със ситно нарязан магданоз. Ето ти най-лесните спагети. Става добре, ако задушиш и морски дарове в зехтина. Тогава добави лимон и без пармиджано.
Иначе чесън аз слагам на доста сосове за спагети. Ползвам го в много испански гозби. Дори веднъж правих супа от чесън. Много е добре също да срежеш глави на половина и да ги опечеш със малко зехтин. Или да направиш айоли: вид испански сос, главно майонеза с чесън. А той може да се гарнира много добре с печени зеленчуци или с риба.
Варианти много. Една заредена кухня никога не остава без чесън.
|
| |
|
|
|