|
Тема |
Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? *DELETED* [re: Mitre] |
|
Автор |
ah () |
|
Публикувано | 06.07.09 14:23 |
|
|
Уж тръгнах да търся рецепта за свинска рибица а попаднах на голи оглюви.
Та ето какво казват хората:
Значи, голите охлюви си носят екскрементите в тялото, а черупчените къде??? Затова:
Слагаш охлювите в кофа пълна с брашно и розмарин. Охлювите си хапват розмарин и акат. И са готови за готвене.
Ето и конкретно предложение за консумация: Мият се с хладка вода и се слагат върху салата от младо глухарче (става само рано пролетта, като излезнат първите листа) и рукола, поляти с дресинг от мед и горчица. Не е нужно да се дъвчат охлювите и са много полезни за стомашночревния тракт.
Във Франция се консумират всякакви видове охлюви, дори мъничките голи, които се наричат Petit Gris.
Открих и книга, съдържаща рецепти от цял свят за всякакви видове охлюви, дори е спечелила награди: Schneckenkochbuch, Sievers, Gerd Wolfgang
Обаче Митре не я намирам на английски.
Редактирано от ah на 06.07.09 14:25.
|
| |
|
|
|