| 
        
 Все пак, изобщо не ми стана ясно за какво си пуснал темичката в клуба, обясни какво точно не ти е ясно, че да се мъчим да ти обясняваме.
 Иначе информацията ти как няк'ъв шеф на няк'ъв ресторант ти прави салата ни беше изключително ценна, особено в частта как се реже салатата на тънко, защото и аз не обичам да ми се кипрят и да ми я късат с ръце, че после и аз да се капя от главата до петите със зехтин екстра върджин, смесен обилно с оцет балсамико или сок от лайм.
 
 
 Темата беше да питам как се приготвят бързо и лесно за ядене охлюви без черупки. И питам защото имах нашествие от тях и което опитах - не стана (вкусно де, иначе изклЬопах 10-15 от тях...ама много водка ми 'зе експеримента). Разбрах че не стават и туй то - таралежа да ги кльопа, наздраве. МерсиМ за съветите.
 
 После продължих с втория пост за "К'во ям лятос". Споделям горчив жизнен опит бе приятелю...
 
 Салатите си ги правя сам, колкото и да съм мързелив. Някак си е успокояващо 15-20 мин да съм сам в куФнята и да си накълцвам на дребно разни зарзавати с някой ситен джаз/класическа музика "сото воче".
 
 Да клЬопам суровите мръФки ме научиха в свестни ресторанти  та и тях чат-пат си ги ям в къщи. Кат се амбицирам да ги купувам (мръФките де). И рационализвам  остатъците им (пилешкото де) с няколко светкавични...(демек нулева работа около тях) рецепти. От които настръхват косите на повечето от кулинарите (КАПА ВИ СВАЛЯМ) дет' пишат тук.
 
 И завърших пак с "к'во клЬопам по късни доби в готини мръФкарски ресторанти почти безплатно (щот' съм стиснат....шопска ми работа)". Белким някоя парясница/вдовица се смили над кръгло сираче кат' мен и ме нахрани с домашно готвено..ей тамо в бъдещето. Щот' винаги ми е вкусно кат' някоя добра жена ме храни, па било то сандвич или яйца на очи сутрин. Или...еквивалента на затоплена консерва "Русенско телешко" (или нещо подобно).
 
 Иначе конкретно по нещата в поста ти:
 
 "...За готвене и ядене става всичко, което плува в морето, без подводница, всичко, което лети в небето, без самолет (моя забележка - щото не са пробвали...), всичко което е на два или четири крака , без кухненската маса."
 А ти добавяш към тази мъдрост и "Всичко, което е лигаво и пълзи в двора ми, м*мк*а му...". Съветвам те да пробваш и бурените в двора, може да се окаже, че стават за ядене..."
 
 ВСИЧКО е клЬопаемо...Почти де...
 
 1. Бурените в двора НЕ стават за ядене/подправки на салати, опитвал съм ги вече. Опитвал съм и всичките плодове по "живите огради" на комшиите в последната година. С много приятни изненади.
 
 2. До море съм, и ям (почти) всичко до което се докопам. Някои неща сурови, някои - термично обработени...предимно от други, щот' съм мързелан.
 
 3. 'Фърковатите..проблем...Твърде много работа за мЪнички мрЪФки. И в ресторанти ми дерат кожата за миниатурни порции...ай' сиктир, кокошки и патки са ми достатъчно задоволяващи.
 
 4, Пълзящите - клЬопал съм не малко влечуги (разни змии и т.п., нищо по екзотично освен едни тлъсти червеи в Кения) та и там съм наред.
 
 5. Таралежи съм клЬопал не малко (вкусни са гадинките) ама за 1-2 таралежа в двора ми дет' го очистват от охлювите не съм навит да се затруднявам с грил и мЪрсотиите му.
 
 5. От години (и кат' живеех в 'партамент) се канех да си засадя мента/джоджум в саксиите. Ама...по най различни причини саксиите вечно бяха заети с други "тревички" засадени с (без имена) от (ПАК без имена). Общо взето баланса беше положителен де.
 
 Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
 
 
 |